Jak jsem vyráběl oběd


blog str. 12

dary moře
Chobotničky vyndáme z konzervy a necháme odkapat původní nálev, aby nebyly moc nasáklé.

dary moře Nadrobno nakrájíme cibuli, stačí půlka.

dary moře
Cibuli nasypeme na rozpálený olej a necháme ji chvilku, ať si šumí.

dary moře Pak přidáme chobotničky, dvě tři minutky je při skoro plném výkonu pěníme, ale mícháme je, aby neprskaly.

dary moře
Do misky nasypeme zeleninu. Ta se prodává v takovém pytlíku a je už namíchaná. Lehce ji zakápneme olivovým olejem.

dary moře
Přidáme chobotničky. Ale bez oleje, na kterém se dělaly. Nahneme pánev a necháme olej, aby stekl ke kraji. K tomu jsou potřeba obě ruce, takže jsem to nemohl vyfotit. A pak to všechno promícháme.

dary moře
Takhle to vypadá při konzumaci, už je trochu ujedeno. Je to dobré, takže jsem nejdříve jedl, pak fotografoval. Celé to připomíná moře. Z vln zeleniny se občas něco vynoří...


proklad

proklad proklad
1. 12. 2012

Byl jsem doma sám, takže jsem si zhotovil oběd z živočichů, které zbytek naší rodiny nemá rád. Použil jsem velmi jednoduchý technologický postup, šup, šup
- a už to bylo.

První fotografii lze zvětšit. Ale bacha, je to hodně zblízka.

abych nezapomněl
proklad
na předchozí stránku


  návštěvní kniha  



  blog  

  předchozí  

  další  


  nový blog  


  další nabídka  

  doubravka  

  libické obrázky  

  pražské sochy

  fotografie

  zárubova galerie  

  vzpomínky

  odkazy

  videa  

  divoká řeka

  libické pohledy


  index  

  zcela úvodní

  kontakt  

  autor


  články  


hobby stránky || © Jiljí Záruba, 2012 || redakční systém HB3790™